Thailanda revine pe harta vacanțelor pentru turiștii români


Thailanda revine pe harta vacanțelor pentru turiștii români

 

 

Înainte de pandemie, Thailanda era una dintre cele mai populare destinații exotice în rândul turiștilor români. Și asta pe bună dreptate deoarece are toate ingredientele unei vacanțe de vis: plaje uimitoare, apă cu un colorit aproape ireal, mâncare ispititoare, obiective culturale de renume mondial, orașe vibrante dar și stațiuni mici și cochete, multiple posibilități de distracție pentru toate gusturile și, poate mai presus de orice, oameni primitori și veseli, care te molipsesc cu bucuria lor de viață  și te fac să uiți de stresul cotidian.

 

Din 2020 lucrurile au luat însă o turnură la care nimeni nu se aștepta. Odată cu instalarea pandemiei COVID 19, Thailanda și-a închis complet granițele pentru turiștii străini, astfel că paradisul tropical din sud-estul Asiei a devenit doar un vis frumos pentru noi toți.

 

La final de 2021, după numeroase amânări, Thailanda începe să primească în sfârșit turiști fără a mai fi nevoie de carantină prin programele Sandbox și Test&Go. La scurt timp după ce primesc primii turiști, iau însă decizia de a impune noi restricții și anulează acordarea de noi permise de intrare prin programul Test&Go. Păstrează însă programul Sandbox pentru cea mai populară destinație de vacanță din regat: Phuket, urmând ca, de la jumătatea lunii ianuarie, să extindă programul Sandbox și pentru Krabi, Phang-na, Surat Thani.

 

Ce înseamnă Sandbox Phuket și cum se poate călători în Thailanda în momentl de față (ianuarie 2022)?

 

Programul Sandbox Phuket presupune ca turiștii să stea minim 7 nopți consecutive după sosirea la destinație într-o unitate de cazare autorizata SHA+. În această perioadă se poate merge oriunde pe insulă și se pot face excursii opționale către insulele din jur, dar care să nu presupună  cazarea peste noapte în acestea. După cele 7 nopți se poate pleca oriunde în Thailanda.

Atenție! Zborul de sosire nu trebuie să aibă escală în Thailanda, trebuie să sosiți în Phuket pe un zbor internațional.

Pentru a aplica pentru programul Sandbox, turiștii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 

-        Să facă dovada vaccinării cu schemă completă, efectuată cu cel puțin 14 zile, dar nu mai devreme de 12 luni înainte de intrarea în Thailanda

-        Să prezinte un test RT-PCR cu rezultat negativ, recoltat cu cel mult 72 ore înainte de călătorie

-        Să obțină online în avans Thailand Pass ( pe https://tp.consular.go.th/ )

-        Să dețină o asigurare de călătorie care să acopere și riscul de îmbolnăvire cu COVID și să aibă o sumă asigurată de minim 50.000 dolari

-        Să aibă rezervare pentru minim 7 nopți într-un hotel SHA+, plus transfer către acel hotel

-        Să prezinte rezervarea testelor Covid pentru prima zi (recoltare in aeroport) și ziua 5 (recoltare în stațiune) – care se face pe https://www.thailandpsas.com/

Atenție! Înregistrarea pentru Thailand Pass trebuie făcută cel târziu cu 7 zile înainte de plecare.

 

Evident, ca și până acum, turiștii români au nevoie de viză care poate fi obținută la intrarea în Thailanda pentru șederi de maxim 14 zile sau în avans de la Ambasada Thailandei în România pentru o durată mai mare a șederii.

 

Ce procedură urmăm la sosirea în Thailanda?

 

După aterizare trebuie să prezentați codul QR primit pe Thailand Pass. Treceti de controlul de pașapoarte și viză, apoi mergeți la centrul de testare. După testare, ieșiți pe marcajul EXIT 2 și mergeți către persoana care vă așteaptă pentru transfer. Pentru a monitoriza rezultatul testării, descărcați aplicația Mor Chana pe telefon (compatibilă IOS și Android).

Până la sosirea rezultatului testului (maxim 24 ore, dar de obicei sosește mult mai rapid), trebuie să rămâneți în cameră. Veți fi serviți cu mâncare și băuturi din meniul de comandă în cameră. După sosirea rezultatului negativ, se poate părăsi camera. Aplicația Mor Chana trebuie păstrată pe telefon, va fi nevoie de scanare zilnică a codului de pe ea la hotel.

 

Pare complicat?

Da, cu siguranță par mulți pași de urmat dar, în realitate, totul decurge destul de lin, iar echipa Piticescu Tour le este aproape turiștilor săi în fiecare secundă oferind consultanță, ajutând la completarea actelor și asistând la îndeplinirea tuturor formalităților.

Misiunea noastră a fost mereu să oferim vacanțe personalizate, adaptate nevoilor fiecărui client, așa că suntem gata să oferim în continuare servicii de consultanță de cea mai bună calitate și, împreună cu partenerii noștri locali, să vă oferim vacanța la care ați tot visat în ultimii doi ani.

 

Vrei o ofertă personalizată pentru Thailanda care să  includă toată consultanța de care ai nevoie pentru ca lucrurile să meargă bine? Nu ezita să ne trimiți solicitarea ta pe office@piticescu.ro sau să ne suni la 031 710 3220.

 

 

 

 

SOURCE AND TAGS