Hai în Maldive cu Piticescu Tour


În ultimii ani, Maldive a urcat rapid în topul preferințelor turiștilor români. Statul insular din mijlocul Oceanului Indian cucerește prin culorile unice ale apei și nisipul alb ca fildeșul, multitudinea de viețuitoare marine pe care le poți admita în sesiunile de scufundări sau snorkel, vegetația exotică și infrastructura turistică impecabilă.

Principala poartă de intrare în Maldive o reprezintă chiar capitala țării, orașul Male. De aici turiștii sosiți din toate colțurile lumii își continuă călătoria către unitatea de cazare cu avionul ușor, hidroavionul sau cu barca, în funcție de ce distanță au de parcurs. 
Cele peste 1000 de insule (multe nelocuite) sunt organizate în 26 de atoli și răspândite pe aproximativ 90.000 kilometrii pătrați, ceea ce înseamnă că distanțele între ele pot fi destul de mari.
Majoritatea insulelor sunt de dimensiuni reduse, astfel încât de cele mai multe ori pe o insula avem un singur hotel. Unitățile de cazare au toate facilitățile necesare unui sejur perfect iar personalul este extrem de ospitalier. 
Există posibilitatea de cazare și pe insule un pic mai mari, pe care sunt mai multe unități de cazare, restaurante, mici afaceri locale și locuințe ale populației autohtone. Cazarea pe astfel de insule este mai economică, fiind o soluție foarte bună pentru cei cu un buget limitat pentru vacanță dar și pentru cei care doresc să cunoască mai bine cultura locală.
Sunt câteva reguli de bază de care trebuie să ții cont pentru a avea o vacanță reușită în Maldive:
1. Dat fiind faptul că este o țară musulmană, este interzis să aduci cu tine obiecte de cult, alcool, carne de porc si produse dervitate din carnea de porc, plante sau animale, o gama diversă de substanțe chimice, steroizi, substanțe narcotice sau psihotropice.
2. Este interzis să ieși din țară cu orice produs din carapace de țestoasă sau corali.
3. Deoarece insulele mici nu au unități medicale, aveți grijă să contractați o asigurare medicală care să acopere serviciul de ambulanță pe calea aerului.
4. Luați cu voi lucrurile esențiale: medicamente de primă necesitate, cosmetic, produse de igienă, etc. Magazinele din cadrul hotelurilor au o varietate limitată de produse.
5. Vă recomandăm să purtați o ținută decentă și să vă informați asupra regimului plajelor (dacă permit sau nu accesul femeilor în costul de baie) pe insulele care au și locuitori.
6. Consumul de alcool este permis doar în spațiile special amenajate (restaurant care servesc alcool).
În ceea ce privește cazările, găsim de la variante economice de vile și hoteluri de 3* pe insule de localnici până la cele mai luxose hoteluri de 5*, cu servicii impecabile. În topul preferințelor clienților noștri se numără: Kandima Resort, Kurumba, One and Only, Bandos, Atmosphere Kaanifushi, Outrigger Maldives Maafushivaru Resort.
Deși Maldive este o destinație care poate fi vizitată tot timpul anului, sezonul cel mai prielnic este considerat din noiembrie în aprilie, fiind perioada cu ploi mai rare. 


Pentru mai multe detalii și oferte personalizate pentru vacanța ta în Maldive, nu ezita să ne contactezi telefonic la 0317103220 sau să ne scrii pe office@piticescu.ro!




SOURCE AND TAGS