Dubai a reusit sa ma surprinda



Recunosc că îmi formasem idei preconcepute despre Dubai înainte să ajung acolo. Mi se părea un oraș opulent, superficial, care are puține de oferit călătorului activ din mine.  Am fost atât de bucuroasă când am descoperit cât de mult greșisem!

Da, este clar că Dubai este orașul superlativelor și, la prima vedere, un loc al aurului si oțelului prin excelență. Dar este și un oraș al armoniei între oameni provenind din nenumărate culturi (doar aproximativ 15% din populația actuală este reprezentată de baștinaști). 
Dubai este orașul celei mai înalte clădiri și a celui mai luxos hotel din lume, dar și al oamenilor care trec zilnic Dubai Creek în bărcuțe de lemn motorizate (numite "abra"). Este emiratul mall-urilor extravagante dar și al plimbărilor prin desert calare pe cămilă. 

Populația nativă de aici, păstrătoare a tradiției islamice, este una emancipata, care pune mare preț pe educatie si siguranță (rata de infracționalitate este practic 0). 

Ce m-a impresioat cel mai mult este curățenia din oraș, hoteluri, obiective, plajă. Peste tot este impecabil.

Dubai este o destinație pentru toată familia, cu numeroase atracții pe toate gusturile: clădiri impresionante, parcuri tematice și acvatice fabuloase, plaje impecabile, muzee, obiective surprinzătoare precum Miracle Garden, luxurianta grădină din plin deșert, celebrele fântâni de la Burj Khaliffa. Poți face croaziere pe râu sau pe mare, scufundări, safari în deșert ori poti trăi clipe pline de adrenaină într-o sesiune de skydive. Te poți bucura de spectacolele din La Perle, poți savura o masă tradițională in Centrul Sheikh Mohammed în timp ce afli detalii despre cultura emirateză sau poți face cumpărături de calitate din numeroasele centre comerciale.

Vă invit să descoperiți toate acestea și mult mai multe într-o călătorie de neuitat.
În rest să fie concediu și să auzim doar de #vacanteperfecte !


SOURCE AND TAGS