Sejur Thassos 2022 – mai merită insula vizitată?


Sejur Thassos 2022 – mai merită insula vizitată? 



Insula Thassos a fost pentru mulți piatra de temelie de la care au pornit călătoriile lor către lumea largă. La începutul anilor 2000 destinația a început să se impună pe piața din România ajutată de atuurile sale: este insula grecească cea mai aproapiată de noi, tarife bune, peisajele idilice, așa cum românii în mare parte nu mai întâlniseră până atunci. Faptul că a fost accesibilă și românilor cu buget mai restrâns a contat enorm în asigurarea unui loc fruntaș în topul preferințelor. Agențiile de turism s-au întrecut în oferte care mai de care mai tentante, localnicii i-au întâmpinat pe turiști cu o ospitalitate care i-a cucerit pe loc. 


Insula a evoluat odată cu valul de turiști și s-a transformat de la an la an. Dacă cineva a fost în Thassos acum 20 de ani și se întoarce azi, recunoaște puțin din ceea ce a văzut atunci. Pe plajele pe care cândva ajungeai doar cu barca acum au răsărit complexe hoteliere mari, clădiri impunătoare, piscine, șezlonguri, baruri cochete. 


Primesc des întrebarea dacă insula mai merită vizitată. Dacă toată evoluția asta nu i-a stricat farmecul, dacă nu este prea “românizată”. Desigur, gusturile nu se discută și nu cred că perspectiva mea este general valabilă. Dar ceea ce cred eu este că farmecul insulei nu este dat de lipsa sau adaosul de infrastructură. La fel cum nu cred că popularea ei cu turiști români vara este un minus. Cine se plânge de turiștii români cred că nu a stat niciodată într-un hotel în care nu te puteai odihni nicio clipă noaptea din cauza urletelor turiștilor ruși sau nu s-a împedicat la prorpriu de turiștii britanici care adorm pe străzi din cauza consumului de alcool. 


Thassos are multe de oferit celui care dorește să primească. Dincolo de locurile supra aglomerate si supra exploatate turistic, găsești încă plaje de vis, mici și ascunse printre pini, cu ape de smarald. Găsești sate de munte tradiționale, cu taverne de excepție, preparate culinare delicioase. În plus, ai astăzi avantajul de a găsi cazări pentru absolut toate gusturile și buzunarele: de la campinguri la vile tradiționale și la hoteluri de lux. 


Dar ceea ce mi se pare statornic și de neegalat în Thassos sunt localnicii. La fel de drăguți, la fel de veseli și de boemi ca acum 20, 30 și 100 de ani. Sunt sufletul insulei și sunt sigură că, datorită lor, insula va merita o vizită mulți ani de acum înainte. 


Dacă vă gândiți să petreceți vacanța aici, nu ezitați să consultați pagina noastră de cazări pentru oferte variate cu disponibilități în timp real. Iar dacă aveți nevoie de consultanță și de o ofertă personalizată, nu ezitați să ne contactați.

SOURCE AND TAGS