Mi se potrivește o croazieră?


Ești genul de turist activ, care vrea să descopere cât mai multe locuri noi în vacanță dar totuși ți se pare incomod să stai în ficare zi să faci și desfaci bagaje într-un nou hotel? În acest caz o croazieră poate fi soluția perfectă pentru tine!
La ce să te aștepți dacă dorești să pleci într-o croazieră?
În primul rând trebuie să știi că vasele de croazieră nu sunt nici doar mijloace de transport, nici doar unități de cazare și nici măcar doar combinația dintre cele două. Vasele de croazieră oferă experiențe inedite într-un spațiu generos. Practic, sunt niște orașe plutitoare cu numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber: piscine (la anumite vase chiar mini aqua park-uri), săli de spectacole,  cinematografe, restaurante și baruri luxoase, cazinouri, magazine în regim tax free (deschise doar când vasele se află în larg), centre SPA și cluburi pentru cei mici.
Pentru fiecare port în care se acostează există o varietate de excursii opționale, dar dacă doriți să explorați pe cont propriu, nu este nicio problemă. Doar să respectați cu sfințenie pogramul de îmbarcare anunțat, vasele de croazieră chiar nu pot aștepta pe nimeni.
Toate mesele la bordul navelor de croazieră sunt incluse, dar marea majoritate nu includ băuturile în tarifulo standard. Fiecare linie de croazieră stabilește anumite pachete opționale pentru băuturi, pe care le puteți comanda în avans.
Pentru a începe cu dreptul vacanța, este bine să te informezi asupra procedurilor de îmbarcare. Intervalul de îmbarcare este trecut pe biletul de croazieră. Încă de acasă, ai grijă să etichetezi bagajul cu numele tău, numele vasului de croazieră, numărul cabinei, data și ora plecării. 
Bagajul va fi preluat la urcarea pe vas de personalul navei, pentru a fi duse direct în cabină. Păstrează asupra ta documentele de identitate și cele de călătorie și mergi cu ele la biroul de înregistrare. După înregistrare, vei pprimi cardul de croazieră pe care îl vei folosi pentru plata serviciilor extra achiziționate de la bord. Acesta trebuie alimentat de pe cardul personal cu suma pe care estimați că o veți cheltui. Dacă vă apropiați de limită și mai aveți nevoie de fonduri, puteți realimenta. Dacă ați alimentat cardul cu o sumă prea mare, nu sunt probleme, la finalul croazierei vi se vor returna sumele neconsumate.
Pentru că serviciile diferă de la o linie de croazieră la alta, este bine să te sfătuiești cu agentul tău de turism pentru a obține o ofertă personalizată, care să se potrivească cerințelor tale.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare