Mai mult decat o experienta turistica: Circuit in Argentina cu Analia Selis


MAI MULT DECAT O EXPERIENTA TURISTICA
CIRCUIT IN ARGENTINA

Un proiect “de excelente” avand sustinerea a 2 Ambasadori “Brand de tara”  
 ANALIA SELIS si MARIANO CASTRO

Va invitam intr-o expeditie la “capatul lumii”. Mii de kilometri de peisaje exotice si obiective turistice “marca inregistrata” parcursi  impreuna din Buenos Aires pana in Patagonia, Mendoza sau Salta. 
Obiectivul nostru este de a va oferi o experienta autentic argentiniana, calatorind la pas cu Analia si Mariano, in tara lor natala. 
Adrenalina la cote maxime, traversand impreuna Delta del Parana, escaladand inaltimile Anzilor pana in Parcul Aconcagua, navigand pe canalele din Tara de Foc, atat de aproape de Antartica, pentru a ajunge in trekking pe Ghetarul Perito Moreno. 
Intalniri privilegiate cu oameni care ne inspira, ciocnind o cupa de sampanie cu un fotbalist renumit, bucurandu-ne de un show de tango cu dansatori emeriti care ne vor initia in tainele acestui dans senzual, un meci de 2 chuckers cu jucatori profesionisti de polo, degustand Malbec, cel mai renumit vin argentinian, chiar in podgoriile si cramele din Mendoza si savurand gusturile gastronomiei argentiniene. 
https://www.facebook.com/Argentine-Experience-116194627757281
https://www.youtube.com/watch?v=oFu3U7JHmZ8

Unde calatoriti cu Analia:
- Ruta del Vino -  este cel mai autentic si exclusivist tur de vinuri din Argentina!

Ø Buenos Aires
Ø Delta Parana – Tigre 
Ø Mendoza – Tara Soarelui si a Vinului
Ø Salta
Ø Cachi
Ø Cafayate
Ø Jujuy


Program si Experiente
Ziua 1 – 5 aprilie 2023 – Bucuresti – Buenos Aires
Porniti in expeditie din Bucuresti catre Buenos Aires cu compania Air France (zborul va avea escala in Paris). 
*Detaliile zborului se vor trimite dupa rezervare
*Veti calatorii spre Buenos Aires impreuna cu Analia Selis,  Ambasador Bred de tara Argentina, care va fi gazda dv pe tot parcursul circuitului, oferindu-va o experienta autentic argentiniana. Veti cunoaste Argentina la pas cu ea.
Hotel:
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/buenos-aires/bueha/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IC-_-AR-_-BUEHA 
late check in 
Transfer de la aeroport in regim privat pentru tot grupul  

Ziua 2 – 6 aprilie 2023 – Buenos Aires
Dupa un zbor lung si infruntarea fusului orar pana sa ajungeti in Antipozi, veti uita de oboseala si va veti incarca bateriile in boemul Buenos Aires.

Incepem explorarea orasului vizitand Plaza de Mayo -  simbol al justitiei si locul marilor manifestari populare, de unde puteti contempla Casa Rosada, cunoscuta si sub numele de Casa Guvernului – cu faimosul balcon de unde Madonna a interpretat “Don’t Cry For Me Argentina”.  Continuam turul cu vizitarea Catedralei – cea mai importanta Biserica Catolica a orasului si a Teatrului Colon (exterior) – considerat unul dintre teatrele cele mai bune din lume.
Ajungem in San Telmo si La Boca – cele mai vechi cartiere din Buenos Aires, unde tango-ul se danseaza pe strada. Colindam pe Caminito si pe strazile inguste cu infulente italiene pana ajungem la  La  Bombonera – unul dintre cele mai emblematice stadioane de fotbal din lume. Aici vom fi intampinati de unul dintre jucatorii clubului care ne va prezenta stadionul si muzeu. 
Seara va poftim la TANGO.  Cum altfel am putea incheia prima zi din explorarea acestui oras, supranumit “capitala mondiala a tangoului”, in compania unuia dintre promotorii acestei culturi urbane atat de renumita in toata lumea, decat asa:
Lectii private de tango cu dansatori profesionisti;
Cina (a la carte, cu bauturi incluse) in timp ce urmariti un show de tango autentic,  in casa de tango “TANGO PORTEÑO”.
https://tangoporteno.com.ar/esp/

Ziua 3 – 7 aprilie 2023  – Tigre –   Delta del Paraná 
Ne imbarcam din Puerto Madero si navigam spre Tigre si Delta del Paraná intr-o ambarcatiune. 
Debarcam in Tigre si vizitam cele mai importante obiective turistice ale orasului: Puerto de Frutos, El Museo del Mate, Museo de Arte Tigre, Parque de la Costa, Museo Naval de la Nación, Museo de la Reconquista.
Pornim intr-o excursie cu barca explorand canalele si insulele formate natural in raul Paraná, oprim in Paseo Victoria pentru a lua pranzul in restaurantul María Luján, unde veti avea parte de o experienta gastronomica autentic argentiniana si veti degusta vinuri autentice.
*Pranzul nu este inclus in pretul pachetului, se va comanda a la carte si se va plati separat.
Dupa pranz ne intoacem in Buenos Aires si vizitam Puerto Madero – aflat pe malul Río de la Plata, este unul dintre cele mai apreciate si moderne cartiere din Buenos Aires,  cu restaurante si cluburi faimoase.  Aici veti putea vedea si gratiosul pod suspendat ”Puente de la Mujer”, avand ca design sinteza imaginii unei  perechi care danseaza tango.
Seara vom trai o experienta authentic argentiniana, invatand despre cultura argentiniana, gustand preparate culinare locale fantastice, degustand vinuri excepționale si cunoscand turisti din întreaga lume, într-un cadru distractiv.
https://theargentineexperience.com

Ziua 4 – 8 aprilie 2023 – Mendoza - Vizitare crame si degustare de vin
Azi plecam spre Mendoza – tara soarelui si al vinului – unde ne asteapta o experienta incredibila. 
Dupa micul dejun plecam intr-un tur pe la crame vestite, degustand vinuri de colectie. Nu ratam crama CHANDON, una dintre cele mai prestigioase crame din Argentina in fabricarea sampaniei si a vinurilor spumante - unde ne vom bucura de un picnic in vie – si crama LOPEZ, degustandu-i vinul, vizitand podgoria, crama si cunoscandu-i istoria.
https://www.chandon.com.ar 
https://bodegaslopez.com.ar/en/
Seara este rezervata pentru Kaiken SunSet  - o experineta culinara intr-un cadru feeric - crama Kaiken la apus de soare – unde ne putem bucura de compania celor mai bune vinuri ale cramei, alaturi de preparatele culinare ale unuia dintre cei mai renumiti bucatari ai Argentinei, Chef Francis Mallmann.
https://www.kaikenwines.com/home
*Hotel in Mendoza
https://www.marriott.com/en-us/hotels/mdzav-auberge-du-vin-a-tribute-portfolio-hotel-tupungato/overview/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2&y_source=1_NzIxODc2NS03MTUtbG9jYXRpb24ud2Vic2l0ZQ%3D%3D

Ziua 5 – 9 aprilie 2023 – Mendoza - Aventura pe Aconcagua & Relaxare la Cacheuta
Azi ne asteapta o aventura in Anzi, pornim pe celebra Autostrada Panamericana, indreptandu-ne spre Aconcagua, cel mai inalt munte din ambele Americi, precum si cel mai inalt munte din afara Asiei si unul din cele sapte varfuri importante ale lumii. Pe drum ne oprim la Las Cuevas, Poterillos si Puente del Inca (un arc natural care formeaza un pod peste raul Las Cuevas, afluent al raului Mendoza).  Din Parcul Aconcagua admiram privelistile superbe ale Anzilor si varful Aconcagua. 
Ne continuam aventura, indreptandu-ne spre Termele Cacheuta intr-un camion turistic, pe un drum de munte. Dar odata ajunsi aici vom lua pranzul si ne vom relaxa in uimitorul complex termal inconjurat de muntii Anzi.
https://termascacheuta.com/producto/parque-de-agua-termas-cacheuta/
*Pranzul este inclus.  Seara ne intoarcem la hotel.
Ziua 6 – 10 aprilie 2023 – Salta – City Tour
Plecam din Mendoza spre nordul Argentinei, in regiunea viticola Salta, care ne uimeste cu podgoriile sale printre peisajele andine. In mijlocul varfurilor inalte ale Cordillera de Los Andes, Salta are cele mai inalte podgorii din lume, unele la peste 3 000 de metri deasupra nivelului marii. 
Astazi vizitam orasul si muzeul MAAM (Museo de Arqueología de Alta Montaña) - cel mai înalt sit arheologic din lume, care pastreaza si și expune o colectie unica: trupurile mumificate a doi copii si a unei tinere din perioada incasilor, oferite zeilor in cadrul unei ceremonii Capacocha pe vulcanul Llullaillaco (6739 m), aflat la granița dintre Argentina și Chile, cu peste 100 de obiecte funerare.
Cina va fi asigurata intr-un restaurant tipic (in peña folklórica salteña) 
Hotel:
https://www.solardelaplaza.com.ar
*Acest hotel a fost resedinta familiei Patrón Costa, o familie traditionala de patricieni din Salta.

Ziua 7 – 11 aprilie 2023 – Cachi – la peste 3000 msnm
Plecam devreme spre satul Cachi, pe serpentinele Cuesta del Obispo (un fel de Transfagarasan aflat la 3348msnm), de-a lungul rapei Quebrada de Escoipe, prin trecatoarea Piedra del Molino si Recta del TinTin (un vechi drum inca), care ne ofera peisaje magnifice la mare altitudine. Traversam Parcul National Los Cardones, cu cactusii sai infiniti si privelistile unice ale platoului Puna.
Oprim pe drum pentru a lua pranzul la Parador Payogasta. 
Ajunsi in Cachi, ne cazam si plecam la plimbare prin micul oras pentru a ne bucura de arhitectura sa coloniala, calma si hispanica.
Hotel:
http://elcortijohotel.com

Ziua 8 – 12 aprilie 2023 – Cafayate – crama Colome
Pornim la drum pe miticul traseu “ruta 40”, catre orasul Cafayate, de-a lungul vailor Calchaquíes, care ne transporta in trecut cu peisajele sale unice, traversand orase si rape precum Angastaco, Molinos si Quebrada de las Flechas.
In Molinos vizitam o hacienda din secolul al XVIII-lea, care a fost ultimul loc de odihna al guvernatorului sub tutela regelui Spaniei in perioada coloniala. Zidurile sale groase de chirpici, portile coloniale si curtea sa sunt martorii unei epoci apuse. 
Oprim apoi la crama Colome pentru pranz si o degustare de vinuri din regiunea Salta, dupa care ne continuam drumul spre orasul Cafayate.
Inainte de cina vom face o plimbare prin oras pentru a ne bucura de obiectele artizanale de pe tarabele din piata principala, inconjurata de baruri si restaurante traditionale.
Hotel:
https://www.patiosdecafayate.com.ar/en

Ziua 9 – 13 aprilie 2023 – Cafayate– Vizitare crame si degustare de vin | Ruinas de Quilmes – intoarcere in Salta
Incepem ziua cu vizita la Ruinas de Quilmes - ruinele celei mai extinse asezari precolumbiene din acea Argentina, care se intind pe aproximativ treizeci de hectare si sunt situate la poalele dealului Alto del Rey.
Pornim apoi spre Bodega Piatelli, unde ne vom lua pranzul si vom vizita unele dintre cele mai atractive obiective turistice (inclusive Museo de la Vid y el Vino) ale Vailor Calchaqui. 
*Pranzul nu este inclus in pretul pachetului, se va comanda a la carte si se va plati separat.
Dupa o scurta calatorie cu masina, vom ajunge la Crama San Pedro de Yacochuya a familiei Etchart (prima colaborare a lui Michel Rolland cu producatorii argentinieni) unde ne vom bucura de o degustare de vinuri fine. 
*Familia Etchart a fost implicata in productia de vin incepand din anii 1850. 
Inainte de a pleca ne vom incanta din nou palatele gustative cu o vizita la fabrica locala de branzeturi de capra. 
Ne intoarcem apoi spre orasul Salta, de-a lungul traseului “ruta 68”, care traverseaza Quebrada de las Conchas cu bogatul sau trecut arheologic si peisaje  izbitor de frumoase.
Vom putea observa de-a lungul traseului privelisti in culori foarte variate si geoforme de o mare varietate, printre care se remarca Garganta del Diablo si amfiteatrul de roci sedimentare rosiatice. In trecut aceste formatiuni erau cascade de apa dulce si datorita curgerii apei cu presiune au  erodat piatra, care astazi uimeste prin forma sa deosebita.
Hotel:
https://www.solardelaplaza.com.ar
*Acest hotel a fost resedinta familiei Patrón Costa, o familie traditionala de patricieni din Salta.
Ziua 10 - 11 | 14 - 15 aprilie 2023 – Jujuy - Purmamarca si Podisurile Andine
Pornim spre Quebrada de Humahuaca - sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acest canion plin de culoare gazduieste 10.000 de ani de asezari umane cu traditii, muzica, arta si credinte religioase inca in curs de dezvoltare si astazi, in micile case din chirpici (pamant) si in sate din piatra.
Calatorim in fantasticul cadru natural al Podisurilor Andine, la peste 3900 de metri inaltime. Ajungem pana la Salinas Grandes -imensele saline - un peisaj parca din alta lume care ofera oportunitatea unor fotografii uimitoare, Maimara, Tilcara si Abdon Castro Tolan (Piedra Mapa).  
Luam pranzul la crama Fernando Dupont si ii degustam vinurile alese.
Ne vom caza pentru o noapte in satul pitoresc Purmamarca. 
A doua zi (15 aprilei 2023) ne vom plimba pe stradutele înguste ale satului, vom admira faimosul Cerro de los Siete Colores (Dealul celor Șapte Culori) si vom luam pranzul la crama lui Don Milagro inainte de a a ne intoarce spre Salta.
Seara cinam la El Charrúa  - cel mai bun gratar din Salta.
*Cina nu este inclusa in pretul pachetului, se va comanda a la carte si se va plati separat.
Hotel Purmamarca
https://postadepurmamarca.com.ar
Hotel Salta
https://www.solardelaplaza.com.ar

Ziua 12 – 16 aprilie 2023 – Buenos Aires 
Plecare spre Buenos Aires.
Odata ajunsi si cazati, plecam sa vizitam Teatrul Colon  si sa ii cunoastem culisele – considerat unul dintre teatrele cele mai bune din lume. 
Ne continuam explorarea in partea nordica a orasului, vizitand Recoleta - o zona de mare interes istoric si arhitectural, numita “Parisul Argentinian”, cu proprietati enumerate printre cele mai scumpe din oras.  Aici se afla istoricul Cimitir Recoleta  si Centrul Cultural Recoleta,  ambele de o mare importanta turistica si culturala, pe care le vom vizita.
Strabatem Avenida del Libertador – una din principalele artere ale Gran Buenos Aires – si Bosques de Palermo – cel mai mare parc urban si una dintre marile atractii turistice ale orasului. 
Ajungem la Hipódromo Argentino de Palermo si terenul de Polo, poate ne surade norocul si prindem una dintrele cele 1400 de curse de cai anuale care au loc aici sau macar o partida de polo. Daca nu, pentru cei care se simt norocosi putem face un stop la Casio-ul aflat in cladirea Hipodromului.
Dupa amiaza colindam Galeria Pacifico si Calle Florida in cautare de suveniruri.
Seara vom cina in Puerto Madero – unde se gasesc cele mai renumite restaurante din Buenos Aires.
Hotel:
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/buenos-aires/bueha/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IC-_-AR-_-BUEHA
Ziua 13 – 17 aprilie 2023 – Buenos Aires - Bucuresti
La revedere, Buenos Aires! Este ziua in care ne vom intoarce catre casa, dar vom lua cu noi amintirile pretioase ale unei vacante de neuitat.

DETALII SI PRET
Perioada circuitului este 5-17 aprilie 2023 
Grupul va fi de minim 20 de persoane.
Toate hotelurile in care ne vom caza sunt de 4**** sau 5***** stele – 11 nopti de cazare 
*Exista o mica posibilitate  de modicare a unora dintre hotelurile din prezentare, insa standardul va ramane acelasi (4**** sau 5*****).
In fiecare zi avem asigurat micul dejun si cel putin inca o masa (pranz sau cina) inclusa, intr-un restaurant tipic, o experienta gastronomica sau un asado 

Vize
*Romanii nu au nevoie de vize pentru Argentina sau Brazilia. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara.
PRETUL:  6220 EURO/ persoana (loc in camera dubla)
Aceasta experienta costa 6220 euro / persoana si include tot programul pe care l-ati citit mai sus (, cu toate zborurile, toate cazarile din program, early check-in la hotelul din Buenos Aires in ziua sosirii, toate transferurile cu autocarul, toate tururile, intrarile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate (, ghid local vorbitor de limba engleza care ne va insoti in permanenta (chiar daca Analia va fi mereu cu voi), toate taxele locale etc. 
Pentru cei care doresc camera single taxa suplimentara este de 1175 euro/ persoana ( Buenos Aires,Mendoza, Salta, Cachi, Cafayate, Purmamarca si Buenos Aires) 
SOURCE AND TAGS