Oferta personalizata Cambodgia

Transport individual transport
Oferta personalizata Cambodgia

Destinatie: Cambodgia 

Cambodgia este un regat din sud-estul Asiei, cu o populație de peste 13 milioane de locuitori, având capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odată puternicului Imperiu Khmer hinduist și budist, care stăpânea cea mai mare parte a Peninsulei Indochinei între secolul al XI-lea și al XIV-lea.

Moneda: Riel Cambodgian (1 leu - 1029.73 Riel cambodgieni)

Fus orar: UTC/GMT +7 ore

Numere de telefon si adrese utile in caz de urgenta:

117- poliția
118 – pompieri
119 – ambulanța

Documente necesare pentru călătorie 

Cetățenii români care călătoresc în Regatul Cambodgiei trebuie să dețină o viză valabilă în pașaport. Pentru facilitarea obținerii vizelor de intrare, guvernul cambodgian a introdus recent sistemul electronic de acordare a vizelor turistice "e-VISA", cu o singură intrare, valabilă 30 de zile. Cetățenii români pot aplica pentru viza turistică on-line prin www.tourismcambodia.org ori evisa.mfaic.gov.kh . Se completează on-line aplicația de viză de pe site-ul official, se achită on-line contravaloarea vizei cu card de credit și se trimite on-line o imagine a pașaportului scanată recent în format JPEG sau PNG. Aprobarea vizei poate dura 3 zile.

Deținătorii tipului de viză "e-VISA" pot intra în Cambodgia pe la punctele de control de trecere a frontierei (PCTF) din aeroporturile internaționale din Phnom Penh și Siem Reap, precum și, prin PCTF Bavet (Svay Rieng), Cham Yeam (Koh Kong), Poipet (Banteay Meanchey). Cetățenii români trebuie să se asigure că termenul de valabilitate a pașaportului este, la intrarea în Cambodgia, de peste 6 luni pentru obținerea unei vize în sistemul "e-VISA".

Costul unei vize turistice este de 20 USD,iar cel al unei vize de afaceri este de 25USD.

Înainte de a călători în Regatul Cambodgiei trebuie să vă asigurați că pașaportul dumneavoastră este valabil cel puțin 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat. Intrarea în Cambodgia va fi refuzată în cazul în care pașaportul nu are valabilitatea menționată, iar compania aeriană nu vă va permite îmbarcarea la bordul aeronavei.

Viza cambodgiană (VOA), valabilă 30 de zile, cu o singură intrare, poate fi obținută direct, la sosirea pe aeroporturile internaționale cambodgiene și la celelalte puncte de trecere a frontierei internaționale în această țară, în aceleași condiții privind perioada de valabilitate a pasaportului. Cetățenii români care se deplasează în regiune trebuie să aibă în vedere că termenul de valabilitate de peste 6 luni (până la expirarea pasaportului) este o condiție și pentru obținerea vizei de intrare în statele învecinate, respectiv Thailanda, Vietnam și Laos.

Autoritățile cambodgiene pot refuza turiștilor intrarea în regat dacă pașaportul nu are perioada de valabilitate necesară, este deteriorat sau îi lipsesc pagini.

Călătoriile de o zi (sosire și plecare în aceeași zi) nu sunt permise (cu excepția cazurilor de tranzit, fără ieșirea din aeroport).

La sosirea în Regatul Cambodgiei trebuie să vă asigurați că pașaportul v-a fost vizat la intrarea în țară și trebuie să păstrați cu multă atenție formularul de ieșire ce se înmânează călătorilor. În cazul pierderii acestui formular, vă veți adresa autorităților oficiale pentru imigrări imediat pentru a primi un nou formular care să vă permită ieșirea din țară.

Obiective principale

Angkor Wat
Localizare: Angkor, Siem Reap

Angkor, candva capitala Imperiului Khmer ascunde unul dintre cele mai impunatoare monumente religioase ale umanitatii. Cunoscut ca cel mai bine pastrat loc arheologic, orasul-templu inghitit de jungla, prima oara hindus, dedicat zeului Vishnu, apoi budist, Angkor Wat are portile deschise turistilor spre partea de vest, pe un drum ce o data era pazit de statuile leilor. Templul se intinde pe o suprafata de aproximativ 200 de hectare si ne incanta cu scene de mari dimensiuni reprezentând în principal episoade din hindus epopeele Ramayana și Mahabharata.

Tonle Sap, Kampong Phluk, satul plutitor

Localizare: Siem Reap

Locul unde pamantul se termina si incepe apa, Tonle Sap te incanta cu localnicii ce au construit case pe bambus si un festival ce marcheaza schimbarea fluxului Tonle Sap, precum și deschiderea sezonului de pescuit. Nu numai faptul ca fluxul de apa isi schimba directa de doua ori pe an este inedit, ci si ca ai sa intalnesti crescatorii de crocodili - localnicilor nu li se pare un lucru iesit din comun, o traditie locala spunand ca doar oamenii norocosi si prosperi se pot apropia de acestia si le pot da mancare.

Koh Ker

Localizare: Siem Reap

Koh Ker este o zona de templu situata la o distanta de aproximativ 120 de kilometri de Siem Reap. Prin jungla se inalta maiestuos Prasat Thom, o piramida templu de 30 de metri inaltime. Koh Ker a fost unul dintre cele mai inaccesibile temple din lume, oferind cladiri si sculpturi spectaculoase si o priveliste ce iti taie respiratia, imbracate frumos de jungla.

Bayon

Localizare: Angkor Thom

O veche legenda spune ca regele Khmer Jayavarman VII a construit templul din cauza admiratiei si iubirii pe care o simtea pentru mama sa. Bayon, locul unde vei vedea fetele zambindu-ti din atat de multe turnuri. Templul este caracterizat prin existenta a 54 turnuri care au pe fiecare dintre cele 4 laturi chipul urias al lui Buddha reprezentand fiecare dragoste, compasiune, bucurie si calm sufletesc. Templul este acoperit cu sculpturi incredibile ce reprezinta scene mitologice, scene din viata zilnica si ar dura ani ca sa poti trece toate aceste capodopere inconjurate pitoresc de jungla neimblanzita prin fata ochilor.

Palatul Regal

Localizare: Phnom Penh

Complexul Palatului Regal din Phnom Penh este impartit cu ajutorul zidurilor in trei diviziuni: in cea de nord se afla Pagoda de Argint, in cea de sud vest Palatul Khemarin, iar in zona centrala se afla Sala Tronului. Constructia a fost realizata de regele Norodom, odata cu mutarea capitalei de la Oudong la Phnom Penh, in secolul al XIX-lea si ofera o varietate de atractii, de la sala tronului si teatrul in aer liber la colectia de arta extrem de valoroasa ce te va duce intr-o calatorie a timpului.

Sfaturi:
Se recomandă păstrarea în locuri sigure - de preferat in seifurile de la hotel - a documentelor şi biletelor de călătorie, obiectelor şi valorilor personale (banii, cărţile de credit, bijuteriile etc).

Fotografierea fără permisiune a călugărilor și figurilor religioase este considerată lipsă de considerație față de cultură. De asemenea fotografierea zonelor militare, personale, facilităților de transport sau a clădirilor guvernamentale trebuie evitată.

Sistemul de conducere auto este cel european (volanul pe partea stângă). Sistemul de deplasare al vehiculelor este pe partea dreaptă a arterei de circulație.

Suna la 031.710.3220 sau da un email pe office@piticescu.ro pentru a beneficia de o oferta personalizata. Expertii Piticescu Tour te vor ghida pentru a alege cea mai buna varianta pentru vacanta mult visata. Profita acum de ofertele speciale pentru sejur in destinatiile tale favorite!

 

SOLICITATI OFERTA

+
-
+
-
Solicitarea dumneavoastra a fost trimisa cu succes! Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

OFERTE SIMILARE

Oferta personalizata Vietnam

De la 800 EUR

transport Oferta personalizata Vietnam
MAI MULTE DETALII

Vacanta personalizata China

De la 950 EUR

transport Vacanta personalizata China
MAI MULTE DETALII

Vacanta personalizate Mauritius

De la 1050 EUR

transport Vacanta personalizate Mauritius
MAI MULTE DETALII
Solicitati Oferta Cautati Oferte
Ok, sunt de acord

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Detalii aici.